logo

Workshop Black & White

"Light in nature creates the movement of color"

Robert Delaunay

beforeafter

Workshop Black & White

Curs de fotografie și print argentic în camera obscură

Durata : 8 ore
Data : sâmbăta, 14 martie 2020
Loc : studio foto “The place” Bulevardul Victoriei 10, Brașov

Black & White este un workshop fotografie de o zi într-o atmosfera plăcuta și degajata. Este un curs intensiv de fotografie, în cadrul căruia cursanții învața concret să fotografieze pe film, să developeze și să printeze fotografiile în laborator nostru.

O cameră obscură permite procesarea materialelor fotografice sensibile la lumină, inclusiv film și hârtie fotografică. În camera obscură se folosesc diverse echipamente, de la aparate de mărit, lumina roșie, băi de developare, stopare și fixare substanțe, hârtie fotosesnibila, tase, termometru, mănuși chirurgicale etc

Ne vom cunoaște, ne vom amuza și vom experimenta, vom descoperi o lume nouă dar de fapt mult mai veche. Vom învață noțiuni de fotografie, lumina și compoziție, vom fotografia cu aparate pe film, vom developa și apoi impresiona hârtia foto. În final, fiecare vă fi creatorul și posesorul unor fotografii făcute “cu lumina”. Fiecare cursant este asistat la toate etapele atelierului de fotografie alb-negru.

Beneficii

- veți cunoaște oameni pasionați de fotografie
- vom fotografia mai multe teme
- veți cunoaște felul în care se obțineau fotografiile înainte de fotografia digitala
- veți afla principii de lumina și compoziție
- vom analiza fotografii din portofoliul personal

Cui se adresează?

Cursantilor care:
- vor să experimenteze ceva nou
- vor să descopere fotografia pe film & procesul de developare/fixare
- vor să își dezvolte o deprindere artistică

Exhipamente și materiale incluse: studio foto & laborator, filme, aparate foto pe film, filme, substanțe, hârtie fotosensibila, tase, termometru, mănuși chirurgicale și buna dispoziție. Vom servi la studio: apă, suc, cafea, ceai, snack-suri. Prânzul vă fi comandat online și nu este inclus în taxa de curs.

Rezervare și plată

Cost curs: 500 de lei - cu toate materialele incluse!
Pentru rezervarea locului este necesară plata unui avans de 100 de lei (ce se deduce din taxa totală). Pentru confirmare, vă rugăm să trimiteți un mesaj prin danmalureanu@gmail.com & 0721 244 244 pentru a putea fi contactați în vederea transmiterii detaliilor necesare. Avansul este returnabil doar în cazul anulării evenimentului de către organizator, nu și în cazul în care participantul se răzgândește și nu mai participă la curs.

Trainer

Cursul este susținut de fotograful Dan Malureanu, licențiat în fotografie al Universității de Artă și Design Cluj | Departamentul Foto-Video-Procesarea imaginii pe calculator și membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. Fotograf profesionist cu experiență în practică pedagocica prin cursuri și ateliere de fotografie începând cu anul 2009. Activitatea didactică desfășurată acoperă cursuri de fotografie (Cursul de fotografie și gândire vizuala la Centrul Cultural Redută, 2009-2017), stagii de fotografie pentru PhotoHotel (liderul european în fotografia hotelieră) și ateliere foto tematice.

camera obscura print argentic la lumina rosie

Te așteaptă experiență minunată