Expoziţia Naţională de Fotografie Etnografică „Oameni şi datini”

O scurta introducere…Este prima editie a concursului de fotografe etnografica “Oameni si datini”. A fost organizat pe doua sectiuni: oameni si datini. Mai exact sectiunea portret si sectiunea moment. Am eliminat mai intai fotografiile care nu raspundeau concursului. Dupa ce le-am indepartat pe cele nepotrivite au inceput sa vedem cateva imagini interesante. Ce am cautat inainte de toate? Am dorit ca prima editie sa fie un exemplu pentru urmatoarele concursuri de fotografie etnografica. Am punctat in primul rand autenticitatea momentului etnografic si firescul acestuia. Lumina si compozitia au adus un plus de valoare in decizia finala. Editarea fotografiilor am dorit sa fie cat mai discreta si echilibrata. Am pregatit si o galerie cu fotografiile premiate. Sper ca aceste imagini sa fie un punct de plecare puternic pentru competitile urmatoare.

Centrul Cultural „Reduta” prin Serviciul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Braşov a organizat concursul fotografic si vernisajul Expoziţiei Naţionale de Fotografie Etnografică „Oameni şi datini”. Expoziţia a cuprins fotografii cu caracter etnografic, din domeniul culturii tradiţionale materiale sau imateriale – obiecte de patrimoniu cultural tradiţional, obiceiuri, portrete, ocupații tradiționale şi arhitectură tradițională. Expozitia a fost jurizata de fotograful Dan Malureanu, etnograf Veronica Boghiu si Ana Campean, consilier artistic Centrul Cultural Reduta.

Te simti inspirat ? In 2016 organizam un nou concurs national de fotografie etnografica ” Oameni si datini”. Te invitam la fotografiat. Surprinde-ne cu imagini autentice si momente inedite. La fiecare final de an, in luna noiembrie vom promova un nou concurs de fotografie. Daca sunteti interesati sa participari va recomandam sa verificati siteul cursului foto si www.centrulculturalreduta.ro si desigur pe Facebook. Pe curand fotograf Dan Malureanu

Castigatorii concursului de fotografie etnografica 2015

MARELE PREMIU – LABANCZ ISTVÁN – „Festival”

Secţiunea PORTRET
PREMIUL I – SILVIA FLOAREA-TOTH – „Toamna pe Valea Zagrii”
PREMIUL al II-lea – DUMITRESCU VLAD – „Ana şi pâinea ei”
PREMIUL al III-lea – BOTH GYULA – „Toarce firul”

Secţiunea MOMENT
PREMIUL I – LABANCZ ISTVÁN – „Cu dăruire”
PREMIUL al II-lea – CACIUC CATALIN – „Primăvara la Biertan”
PREMIUL al III-lea  – ÁDAM GYULA – „Dansând cu urşii”