Masthead header

Curs Foto

Revenim cu nou curs de fotografie si gandire vizuala din 2  aprilie 2014 la CENTRUL CULTURAL REDUTA BRASOV.
Cursul este dedicat incepatorilor ce doresc sa-si insuseasca cunostintele tehnice si principiile vizuale ale fotografiei.
Fotograf & formator : DAN MALUREANU licentiat in fotografie la Univestitatea de Arta si Design, Cluj si membru al Uniunii Artistilor Plastici.
Inscrierile se pot face prin rubrica contact, telefonic sau prin emailul de mai jos.

Va multumesc si va astept ! Fotograf Dan Malureanu

Informatii curs
- Centrul Cultural Reduta Brasov, sala de curs
– Lector licentiat in fotografie la UAD CLUJ si membrul Uniunii Artistilor Platici din Romania
– 10 cursuri de teorie si analiza vizuala
- 4 sedinte de practica
– Comentarea si analizarea fotografiilor personale
– Teme de lucru
– Suportul cursului in format PDF (trimise saptamanal prin e-mail si/sau transfer)
– Cursurile de fotografie pe un suport DVD personalizat
– Diploma de absolvire
– Pret : 600 lei (plata se poate face si in doua rate)

Sesiunea de primavara a cursului are urmatoarea structura (terorie si practica)
aprilie 2014
2 (prezentarea), 8 (teorie 1) , 9 (teorie 2), 12 (practica 1), 15 (teorie 3), 16 (teorie 4), 27 (practica 2), 29 (teorie 5), 30 (teorie 6)
mai 2014
3 (practica 3) 6 (teorie 7), 20 (teorie 8), 27 (discutii), 31 (practica 4)

CURSURI FOTO | STAGII FOTO | ATLIERE DE FOTOGRAFIE | FORMATOR : DAN MALUREANU
mob : 0721 244244 | cursfoto2010(at)gmail.com | www.curs-foto.ro | WWW.FACEBOOK.COM/CURSFOTO

Cursul foto & Dan Malureanu
Cursul este sustinut de Dan Malureanu, licentiat in fotografie al Universității de Arta si Design Cluj | Departamentul Foto-Video-Procesarea imaginii pe calculator si membru al Uniunii Artistilor Plastici. Este o activitate pe care o desfasor din toamna 2009
iar in acest timp cursul a fost îmbunatatit pentru a da o experienta corecta asupra fotografiei si principiilor vizuale. Mai bine de 300 de pasionati de toate varstele au absolvit cursul nostru. Organizarea, prezentarea, aspectul si continutul documentelor au fost apreciate pentru calitate, concept si originalitate.

Metodele de predare sunt creative. Explicatiile sunt sprijinite de note vizuale pentru o intelegere mai simpla si corecta. Combinam teoria cu practica si analiza cu exercitiile vizuale. Scopul final este orientarea catre o corecta, valoroasa si personala gandirea vizuala. Dupa intelegerea aparatului fotografic interesul se va orienta in sfera creativa unde vom discuta de relatia esentiale dintre lumina, compozitie si continut

Recomandam oricarui cursant sa se prezinte cu o selectie de fotografii pentru a fi analizate si interpretate creativ. Scopul meu este de a va motiva si indruma in alegerea subiectului, alegerea luminii, in dezvoltarea compozitiei si analizei vizuale.

Centrul Cultural Reduta Brasov
Cursul conține 9 sedinte in sala de clasa la Centrul Cultural Reduta (etaj 2). Fiecare sedinta se desfasoara pe o durata 2 ore si junatate. Zilele de curs vor fi martea si miercurea de la ora 18.00. Frecventa este de trei ori pe saptamana cu terorie si practica. Cursul de fotografie este completat si de un manual in format digital. Documentele vor fi trimise prin e-mail in fiecare joi seara prin transfer FTP. DVD-ul suport contine cursurile si tutorialele in format PDF (Adobe Acrobat) la o calitate maxima. Mai mult, vom atasa cateva documente si reviste foto in format PDF, in filmulete interesant si o galerie de fotografii realizate in timpul cursului foto.

Ce vom parcurge
Cursul este alcatuit in asa fel incat va da o imagine de ansamblu aspupra fotografiei. Lectiile vor avea urmatoarea ordine: prezentarea cursului si realizarilor anterioare, fundamentele fotografiei, expunerea, lentila, compozitia, lumina, culoarea, spatiul si decorul, portretul si corpul. Toate aceste lectii dezvaluie mai degraba partea artistica si mestesugul fotografiei. Imaginile primite si cele realizate in perioada cursului vor fi analizate si interpretate pentru a perimte o evolutie a procesului creativ.

Practica foto
Pentru practica am alocat  4 intalniri separate care isi propun fixarea noilor principii vizuale si tehnice. Deoarece este un curs de incepatori vom acorda mai mult timp analizei de imagine si invatarii noilor termeni legati de bucataria tehnica. Practica cuprinde exercitii si teme de completare a cursurilor de fotografie. Am alaturat la practica si posibilitatea de a lucra cu model. La prezentarea din 2 aprilie 2014 (ora 18.00 sala de curs) voi face o introducere a cursului si a temelor de lucru.

Pe curand

Fotograf  Dan Malureanu, 18 martie 2014 , Brasov

 

C u r s   F o t o
P h o t o H o t e l
A t e l i e r e   f o t o
W o r k s h o p